Официално: Манчестър Юнайтед вече се продава

Потвърдиха се информациите, че собствениците на Манчестър Юнайтед са готови да продадат клуба или поне да привлекат нови инвеститори. В официално съобщение от “Олд Трафорд” информираха, че вече са “отворени” за промени.

“Манчестър Юн, един от най-успешните клубове в световната история на спорта, обявява, че Бордът на директорите инициира процес, в който ще проучи стратегически алтернативи за клуба. Това има за цел да подобри бъдещия растеж на клуба, като крайната цел е той да може да достигне такова състояние, че да може да се възползва от възможностите на футболния терен и на пазара”, започва текстът. 

“Като част от този процес Бордът ще обсъди всички стратегически алтернативи, в това число нови инвестиции в клуба, продажба или други сделки. Това ще включва оценка на редица инициативи за подсилването на клуба, включително реконструкция на стадиона или инфраструктурата (…).”, продължават от Манчестър Юнайтед. 

“Ще проучим всички варианти, за да сме сигурни, че правим най-доброто за нашите фенове и че Манчестър Юн ще се възползва по най-добрия начин от възможностите за развитие, които са налице в момента или за в бъдеще”, твърдят собствениците Аврам и Джоел Глейзър.

Американските босове са начело на Манчестър Юнайтед вече 17 години и не се радват на любовта на привържениците.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти