Гледай на живо

Лудогорец започна ударно в групите на Лигата на конференциите - на живо от Разград след 3:0 над Спартак (Търнава)

Волф: Няма значение, че Ръсел е пред Хамилтън

Шефът на Мерцедес Тото Волф обясни, че е “без значение” фактът, че в първия им сезон като съотборници Джордж Ръсел завърши пред 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън. 24-годишният Ръсел приключи кампанията две места по-напред от Люис и с 35 точки повече от именития си съотборник, освен това Ръсел донесе и единствената победа на Мерцедес този сезон - в Бразилия.

“Няма значение, че Ръсел е пред Хамилтън, те не се борят за световната титла - обясни Волф. - Те не се състезаваха един срещу друг за победи тази година, Бразилия беше единственото изключение. Не мисля, че за някой от отбора има значение дали те са втори, трети, четвърти или пети.”

Волф е уверен, че Хамилтън е имал сериозни проблеми да приеме загубата в битката за титлата срещу Макс Верстапен, която се реши в последната обиколка на последното състезание за сезона.

Вилньов очаква Хамилтън да се върне в челото
Вилньов очаква Хамилтън да се върне в челото

“Миналата година беше много по-зле на финала - допълни Волф. - Миналата година ни измъкнаха титлата. Тази година я загубихме в битка, в което просто не бяхме достатъчно добри. Ние сбъркахме при създаването на автомобила по новите правила, но това беше необходимо, за да си върнем мотивацията.”

Ръсел влезе в елитен клуб във Формула 1
Ръсел влезе в елитен клуб във Формула 1

Много специалисти предричат завръщане в челото на Мерцедес през следващия сезон, основно заради прогреса в развитието на W13 в хода на сезона, самият Волф също призна, че има такива очаквания и допълни, че тепърва ще мисли за управлението на Хамилтън и Ръсел, когато те ще се борят за по-предни позиции догодина.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти