Хорнър: Норис преговаря с нас и подписва с Макларън

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър разказа, че всеки път, когато тимът преговаря с Ландо Норис пилотът “подписва с Макларън на следващия ден”. Ред Бул от много време имат интерес към Норис - още от времето, когато той се състезаваше във Формула 2 - тогава съветникът на тима доктор Хелмут Марко се опита да привлече британеца в средата на сезон 2018, за да замести Брендън Хартли в Торо Росо.

Норис дебютира във Формула 1 през 2019 година с Макларън, като Хорнър обясни, че сделката с Макларън е станала факт, след като Ландо вече е бил започнал преговори с Ред Бул.

“На два пъти сме преговаряли с Ландо в последните години - обясни Хорнър. - Но всеки път след нашите разговори, той на следващия ден подписва с Макларън. Сега той има дългосрочен договор с тима и явно ще остане там още няколко години.”

Защо Норис кара в Щатите на обезболяващи?
Защо Норис кара в Щатите на обезболяващи?

Смята се, че Норис ще поеме еднолично ролята на лидер на Макларън след напускането на Дениъл Рикардо в края на 2022 година, като на мястото на австралиеца ще дойде неговият сънародник Оскар Пиастри, който ще дебютира във Формула 1.

Волф: Рикардо преговаря и с Ред Бул
Волф: Рикардо преговаря и с Ред Бул

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти