Седем години от срещата между Гриша Ганчев и червената общност

На днешната дата се навършват седем години от срещата между Гриша Ганчев и няколко хиляди привърженици на ЦСКА, проведена на 4 октомври 2015 г. на стадион "Българска армия". Припомняме, че тогава бизнесменът говори от импровизирана сцена пред сектор "А", като запозна червената общност с плановете си относно бъдещето на 31-кратните шампиони и ситуацията в клуба. 

Ганчев обяви пред феновете, че пред ЦСКА има няколко алтернативи и именно запалянковците "трябва да вземете решение по какъв път да тръгнем", на което публиката отвърна със скандиране "не искаме чужди лицензи".

39 Фенове и ръководство обсъдиха бъдещето на ЦСКА

Спортният меценат призова червената общност и фенските фракции да изберат управителен съвет от десетина души. "Глас народен - глас божи", заяви тогава Ганчев. Той се закани, че "таралежите дойдоха в Борисовата градина, за да премахнат змиите", правейки препратка към известната фраза на Георги Василев от 90-те години, и обеща в отбора "ще има българи, надявам се след няколко години да са от школата". 

39 Фенове и ръководство обсъдиха бъдещето на ЦСКА

Бизнесменът говори и за базите на родния футболен гранд, като призна, че "мисля базата в Панчарево да си я върнем на държавата и да си купим терен - има земеделски земи около София, 50-60 декара, и да се изгради нормален център".

39 Фенове и ръководство обсъдиха бъдещето на ЦСКА

За "Армията" Ганчев каза, че "стадионът в този вид не трябва да бъде". Относно финансовата политика благодетелят декларира пред феновете, че "ще харчим толкова, колкото изкарваме и няма да позволим оттук нататък тази разсипия, която е била" и добави, че "и с малко пари можем да бъдем голям клуб".

39 Фенове и ръководство обсъдиха бъдещето на ЦСКА

На сцената до Гриша Ганчев през 2015 г. бяха Димитър Якимов, Георги Коритаров, Георги Атанасов, Светла Петрова, Георги Калчев, Стойне Манолов, Пламен Марков, Димитър Пенев, Любослав Пенев, а водещ на събитието беше Ники Кънчев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти