Адетокунбо: като приключа с баскетбола искам да забравите за мен и да бъда оставен на спокойствие

Адетокунбо: като приключа с баскетбола искам да забравите за мен и да бъда оставен на спокойствие

Гръцкият национал и баскетболист на Милуоки Бъкс Янис Адетокунбо заяви, че иска след края на професионалната си кариера да избяга от фокуса на публичното внимание. 27-годишният Адетокунбо, двукратен носител на наградата за най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, коментира плановете си за бъдещето в интервю пред американското радио SiriusXM.

„Когато се откажа от баскетбола, искам да изчезна. Искам да отида някъде, където никой няма да ме познава. Преди две години бях в Швеция и там никой не ме познаваше. Ядох на различни мета, разхождах се по уличите и никой не ме притесняваше, което беше страхотно. Когато си тръгвах, всички се питаха дали това съм бил аз“, разкри гръцкият национал.

 „Искам да съм като Тим Дънкан. Къде е той“, попита Янис Адетокунбо по повод легендарния бивш баскетболист на Сан Антонио Спърс. 

Той смята, че дори след края на активната си кариера звездите от НБА все още ежедневно получават много внимание от обществеността. 

„Виждате Майкъл Джордан или Меджик Джонсън, както и при останалите велики играчи, хората все още ги познават и ги следват. Не мисля, че мога да направя това. Забравете за мен. Сега искам да играя баскетбол, но когато приключа, искам да забравите за мен и да бъда оставен на спокойствие“, каза още баскетболистът.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички