Пардю: Не трябваше да се заемам да водя ЦСКА, но ми беше мъчно за играчите

Бившият технически директор на ЦСКА – София Алън Пардю даде обширно интервю пред сайта sportpress24.com, в което засегна краткия си период начело на „червените“. След като Стойчо Младенов си тръгна, английският спец води ЦСКА - София в 7 мача и записа само 1 победа, 3 равенства и 3 загуби. Най-тежкото поражение беше от Левски с 0:1 във финала за Купата на България.

След като официално напусна „Българска армия“ в началото на месеца, Пардю беше назначен начело на гръцкия Арис Солун.

Той коментира, че е бил принуден да поеме ЦСКА - София, но е направил грешка, като се е заел да бъде старши треньор в изключително труден период.

„Когато станах технически директор в ЦСКА, имах още две-три оферти, но тогава разсъждавах дали трябва да ръководя отвътре или отвън. В един момент бях принуден да поема отбора в много лош период. Треньорът беше освободен, следваха тежки мачове и имаше доста контузени“, отбеляза Пардю и допълни:

„Не биваше да се заемам, казах го дори тогава. Стана ми обаче мъчно за играчите и ръководството и се съгласих да помогна. И дори за краткото време, през което бях начело на ЦСКА, усетих, че доброто чувство и ентусиазмът се завърнаха в отбора“.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти