Ред Бул и Астън Мартин превишили тавана на бюджетите през 2021 година?

Ред Бул и Астън Мартин превишили тавана на бюджетите през 2021 година?

Според информации на престижните издания Auto Motor und Sport (Германия) и Gazzetta dello Sport (Италия) отборите на Ред Бул и Астън Мартин са превишили тавана на бюджетите от 145 милиона в рамките на сезон 2021 във Формула 1.

Според информацията на двете издания и двата тима са надвишили ограничението с по-малко от 5% (7.25 милиона долара), което се смята за минимално нарушение. Финансовите правила предвиждат наказания от отнемане на точки (при конструкторите и пилотите), отрастраняване или намаляване на тавана на бюджетите за следващата година, ако нарушението е повече от 5%.

В случая и двата тима са с под 5% надвишаване на бюджетите си и не е ясно какви санкции точно могат да им бъдат наложени. И двата отбора отказаха да коментира спекулациите пред медиите по време на уикенда за Гран При на Сингапур. Официалният доклад на ФИА относно разходите на всички отбори в рамките на сезон 2021 се очаква да бъде публикуван през следващата седмица.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти