Илия Груев-старши: Това, че Илия играе в националния, не е даденост, а следствие на труда му

Илия Груев-старши сподели чувствата си, след като синът му - Илия Груев-младши, направи официален дебют за мъжкия национален отбор на България. Халфът игра и в последните два мача на “лъвовете” - срещу Гибралтар и Северна Македония.

Илия Груев: Освиркванията ме мотивираха
Илия Груев: Освиркванията ме мотивираха

"Не само удовлетворение, а и изключителна гордост и чест, защото много рядко се случват във футбола такива ситуации (баща и син да играят в националния отбор). Това не е даденост и много пъти с Илия сме си говорили на тази тема, когато още беше подрастващ футболист, че голяма наша обща мечта е да играе за националния отбор на България. Какъвто и да е националният отбор на една страна, чест и отговорност си е. Изключително се радваме, че това успя да се случи на една съвсем млада възраст за него - 22 години. Прави ме много щастлив, но най-вече фактът, че възпитахме с жена ми децата в чужбина, но те много обичат България. С чест игра за България. Много сме горди и щастливи.

Сещам се също за Зафирови, за Илия Вълов и Вальо Илиев. Не мисля, че чак толкова малко са тези фамилии, но това че бащата някога е играл за националния отбор на България не значи автоматично, че и синът му ще играе. Тези фамилии се броят на пръстите на едната ръка. Не е важно обаче дали баща и син някога ще играят или са играли за националния отбор на дадена страна, а просто самият факт, че синът тръгва по стъпките на бащата, че си извоюва правото. Не е даденост, а вследствие на труда му. Много се радвам, защото всичко, което е постигнал, е благодарение на своите качества и на работата си и на хората, които са го оценили и повикали в националния отбор", заяви той пред колегите от “Дспорт”.

Още от БГ Футбол

Виж всички