Гледай на живо

Португалия - Уругвай 1:0

Ювентус може да балансира финансите след раздяла с няколко играчи

Ювентус може да балансира финансите след раздяла с няколко играчи

Сериозните финансови загуби, които Ювентус обяви за изминалата година, най-вероятно ще принудят клуба да вземе крути мерки. Торинци обявиха рекордни загуби в размер на 254,3 милиона евро. Това стресна ръководството и го накара да обяви промяна на стратегията на работа в клуба, като все повече ще се залага на млади играчи и на такива от академията. Междувременно обаче се очаква и някои скъпоплатени футболисти от настоящия състав да си тръгнат след края на сезона, като по този начин клубът ще облекчи бюджета си и ще балансира финансите си.

На този етап изглежда, че играчите с изтичащи договори Хуан Куадрадо, Адриен Рабио, Анхел Ди Мария и Алекс Сандро няма да получат предложения да преподпишат. Повечето от тях са в напреднала футболна възраст, а в същото време взимат доста сериозни възнаграждения, с които натоварват бюджета.

От клуба единствено имат желание да задържат Хуан Куадрадо, като са му предложили да преподпише при по-ниски финансови параметри, но той е отказал. 34-годишният колумбиец в момента взима по 5 милиона евро на сезон.

Алекс Сандро прибира по 6,5 милиона на година. Той обаче често е критикуван за представянето си и изглежда шефовете нямат проблем да го пуснат да си ходи. Почти същото е положението и с Рабио, който е най-скъпоплатеният играч на Юве в момента, като заплатата му е 8 милиона евро на година, но представянето му на терена с нищо не оправдава този голям разход. Ди Мария пък още с пристигането си в Юве обяви, че желанието му е да играе за клуба само един сезон, след което да завърши кариерата си в Аржентина. Така че и той се очаква да напусне през лятото, като така клубът ще се освободи от заплатата му в размер на 7,5 милиона евро плюс допълнителни бонуси.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти