Лечева: Аз няма да бъда пречка за това ЦСКА да има нов и модерен стадион

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева засегна темата относно новия стадион на ЦСКА - София. Тя заяви, че няма да бъде пречка за построяването на ново съоръжение, но според нея всички трябва да спазят ангажиментите си. Ето какво каза Лечева пред “Гостът на Sportal.bg”.

Весела Лечева за освиркването на българския химн: Трябва остро да бъдат осъдени такива действия
Весела Лечева за освиркването на българския химн: Трябва остро да бъдат осъдени такива действия

“Искам само да кажа, че и аз, като човек от ЦСКА, повече от 20 години съм била чат от този клуб с богата история и знам какво ознчава името ЦСКА и съм сигурна, че феновете очакват едно добро и модерно съоръжение. Аз няма да бъда пречка за това, но от първия ден, от който съм застанала на този пост, съм твърдяла, че всеки трябва да изпълни поетите ангажименти и да бъде добросъвестен по отношение на ангажиментите, които се поемат - и в договорите, и в споразуменията.

За съжаление, този анекс, който видях, че изтече по медиите, съм правила много запитвания по него и съм получава оскъдна информация от дружеството, което стопанисва този имот. Разбира се, още в началото, когато стъпих в длъжност, исках цялата информация по отноешени на всички договори, анекси и тн., но или не ми беше предоставена, или получавах информация на парче. Това недоверие предизвика у мен желание да сменя целия борд на диркеторите на “Сердика спортни имоти”, защото това означава недовоерие и от двете страни. Стои си старото ръководство, ние сме предложили ново, но то още не е вписано, не е влязло в действие и затова мога да кажа, че това създава проблем по отноешение на работата ни с дружеството и по отношенеи на това аз да определя дата кога да започне строителство, кога може да бъде приключи, тъй като не знам всички детайли”, заяви Лечева.

Още от БГ Футбол

Виж всички