Кевин Дюрант е готов да даде всичко от себе си за Бруклин

Кевин Дюрант е готов да даде всичко от себе си за Бруклин

Звездата на Бруклин Нетс Кевин Дюрант заяви, че е готов да даде всичко от себе си за тима през предстоящия сезон в Националната баскетболна асоциация и е оставил зад гърба си проблемите, които имаше със старши треньора Стийв Неш в края на миналата кампания.

33-годишният Дюрант започва първата от четирите години от новия си договор с "мрежите", като годишната му заплата ще бъде в размер на 48,6 милиона долара. През лятото обаче той поиска да напусне клуба, недоволен от работата на Неш и генералния мениджър Шон Маркс. След среща със собственика Джо Цай обаче, Дюрант промени решението си.

"Аз имам влияние само и единствено върху моята собствена работа. Моята задача е да бъда играч", каза 12-кратният участник в "Мача на звездите" по време на медийния ден на Бруклин.

"Проведох срещи със Стийв Неш и Шон Маркс. Казах притесненията си и на Джо Цай. Вече остарявам и искам да бъда на място, на което има стабилност и се гради шампионска култура. Стигнахме до общото заключение, че трябва да продължим напред заедно", каза още Дюрант.

Той добави, че публикациите, че е искал да премине в Мемфис, Маями или Финик, не отговарят на истината.

"Знам колко точно добър съм и знаех, че няма как да напусна без нищо. Знам кой съм. Готов съм да постигна големи неща през новия сезон. Отдаден съм изцяло на тима и ще продължа да бъда себе си всеки ден", завърши Дюрант.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички