Кръстаич: В спорта няма мач без значение - искаме да победим Македония

Националният селекционер Младен Кръстаич даде пресконференция преди утрешния двубой със Северна Македония в Лигата на нациите. Наставникът на "лъвовете" се надява момчетата му да дублират представянето си от мача с Гибралтар, спечелен с 5:1. Той подчерта, че в спорта не може да се говори за срещи, които нямат смисъл. Кръстаич добави, че очаква труден мач в Скопие, но иска победата. 

Трябва ни нова победа! България в люта битка с Косово и Фарьорите да не е при футболните “джуджета”
Трябва ни нова победа! България в люта битка с Косово и Фарьорите да не е при футболните “джуджета”

"Щом е спорт, не може да нямат интерес. Имат интерес, какъвто имаме и ние. Няма мачове без значение. Ще се стараем да победим, разбира се. Мачът с Гибралтар мина както мина - казахме, че ще победим и наистина победихме. За българския отбор е много важно да имаме концентрация 90 минути и желанието да се победи. 

България живна и размаза Гибралтар
България живна и размаза Гибралтар

Македония е добър отбор, очаквам труден мач, трябва да почувстваме енергията, която присъстваше на мача с Гибралтар. Моля, преведете точно (б.а. - към преводача), защото разбирам български език. Играхме с много адреналин и утре също така трябва да играем. Трябва само да излезем на терена, да се концентрираме, това е нашето работно място.

8 Ппресконференция на Младен Кръстаич и Кирил Десподов преди мача със Северна Македония

Ситуацията извън терена ли? Тя е работа на политиците. Ще играем толкова атрактивно, колкото ни разреши противникът. Ако загубим, как ще сме играли атрактивно? Ако е добър резултатът, трябва да сме играли добре. Играчите ми са способни на тези работи", заяви сръбският специалист. 

Снимки: Владимир Иванов

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти