Това не е ЦСКА! Това не е бъдещето на България!

Това не е ЦСКА! Това не е бъдещето на България!

Чест, борба на терена до последен дъх, уважение, но не и страх от противника, славна история, която е написана от велики футболисти и треньори. Това за мен е ЦСКА. Казвам го като човек, който от 7 до 18-годишна възраст е бил в школата на този голям клуб.

Малко по-голям от мен на възраст е Методи Деянов - възпитано и културно момче от школата на ЦСКА, с невероятен футболен талант. Правеше с топката фантастични неща. Остана си такъв и когато се превърна в звезда на първия отбор на ЦСКА. Продължи да е скромното момче от прашната сгурия на “4-ти километър”. Вчера Методи Деянов беше в ложата на “Армията” като част от официалните лица на ЦСКА 1948. Защо при тях ли? Защото никой не се е сетил, че човек като него е истинско богатство за всеки уважаващ себе си клуб. Т.е. не е желан на друго място.

23 ЦСКА - София - ЦСКА 1948 II

Вчера Мето Деянов бе обиждан в сектор “А” на “Армията”, защото се занимава с това, което обича - развива футболни таланти в “неправилен” клуб. На него му се размина леко.

Озверялата тълпа, голяма част от която едва ли знае кой е Методи Деянов, реши да се фокусира в други емблематични фигури от историята на ЦСКА - Любо Пенев, Стойчо Младенов и Ради Здравков. 

“Любо, к***о!” и “Стойчо Младенов - пе*****т, пе*****т!”” ехтеше гордо от от сектор “А” на “Армията”. Тези думи се скандираха не само от възрастни граждани, но и от 10-12 годишни деца. Легендарният №9, футболистът, който от дете е в школата на ЦСКА и прослави България с изявите си на “Сантяго Бернабеу”, “Камп Ноу” и стотици други световноизвестни футболни арени, доживя да бъде замерян с камъни и бутилки от своите. Защо? Защото бе изгонен от някой си Гриша Ганчев и същият този “благодетел” го посочи с пръст като враг на ЦСКА.

23 ЦСКА - София - ЦСКА 1948 II

Ради Здравков пък получи седалки и бутилки в ложата на “Армията” без каквато и да е провокация от негово страна. Озверели хора с изцъклени от злоба очи го изпъдиха от стадиона, където с труд и талант е извоювал мястото си в Алеята на славата.

Тази Алея, на която греят звездите и на Стойчо Младенов, и на Любо Пенев. Някой обаче реши да ги поругае - хвърли фалшиви пари и бутилки с бира, но простотията му се стори недостойно нищожна и осмисли жалкото си съществуване като уринира върху тях.

За мен това не е ЦСКА! Не искам да повярвам, че само за 6 години от храм на българския спорт “Армията” се е превърнала в селски диспансер.

Ще ви разкажа какво ми сподели човек, присъствал на вчерашните събития. Вървят две деца от школата на ЦСКА - София на не повече от 12-13 години. Едното се обръща към другото: “Абе, къде е този боклук Стойчо Младенов?” Другото отговаря: “Да, вярно, нека сега дойде боклукът!”

27 ЦСКА - София - ЦСКА 1948 I

Не искам да вярвам, че това е бъдещето на България. Предпочитам да смятам, че тези деца са кривнали временно от правия път, но родителите им ще успеят да ги превъзпитат и от тях ще излязат новите Джон Атанасов, Иван Вазов, Христо Стоичков, а не верен на ръководството озверял уличен бандит, който е готов да строши главата на всеки, който не признава ЦСКА - София за ЦСКА.

За съжаление това беше снощната картинка на “Армията” и мачът, който не бе никак лош за нашите стандарти, мина на заден план.

Този път “архитектите” на цялата тази простотия, омраза и селяния трябва да бъдат назовани. Това са собственикът на ЦСКА - София Гриша Ганчев и обкръжението му, подкрепени по един или друг начин от ръководствата на почти всички политически партии през 2016 година.

Този човек дойде на “Армията” с обещанието, че ще оздрави ЦСКА - не го направи. За сметка на това поддръжниците му хвърляха бутилки срещу децата на ЦСКА през бурното лято на 2016-а. Реакция от държавата - никаква. Опита се официално да прекръсти ЦСКА на ФК Лупи - за късмет на “червена” България не му се получи идеята.

Не се посвени да ползва деца като жив щит при търга за активите на фалиралия армейски клуб.

През 2018 г. се обърна с подигравателна декларация към Христо Стоичков и насъска феновете срещу емблемата на българския футбол - донякъде успя. После, когато част от запалянковците започнаха да недоволстват от управлените му, той реши да ги усмири като назначи за треньори Любо Пенев и Стойчо Младенов. Месеци по-късно страните се разделиха със страхотни скандали и тежки обвинения. Сектор “Г” му обяви бойкот, той започна да ги замерва с декларации. За да се стигне до снощната простотия, която е без аналог в историята на българския футбол.

12 Бойко Борисов се срещна с Георги Домусчиев , Васил Божков и Гриша Ганчев

Г-н Ганчев, така не се управлява ЦСКА! Ако твърдите, че сте начело на най-успешния роден клуб, имате два варианта пред себе си - или коренно да промените поведението си, или да напуснете “Армията”. ЦСКА не се държи на каишка със заплахи и терор, а се управлява с любов и талант. Покажете, че сте на правилната страна като от 7-8-годишните деца в ДЮШ изградите достойни и възпитани млади хора, а не ги подтиквайте да имитират злодеите от най-тъмните години на прехода!

Не е страшно да загубиш титла или купа, когато си играл със сърце и душа. Поражението е част от спорта. Страшното е да си “играйкаш” с бъдещето на децата на България. А снощи на трибуните се случи точно това.

Не можете и нямате право да газите с бруталния си цинизъм и свои, и чужди. Ако смятате, че сте собственик на ЦСКА, започнете да се държите като такъв. Уважавайте хората, дори и критиците, и ще получите същото от тях! За 6 години насадихте на “Армията” огромна злоба и омраза спрямо всичко и всички - от вас зависи те да бъдат изкоренени. Не успеете ли да го сторите, бъдете сигурен, че сте се провалил - независимо дали сте спечелили една, пет или 10 титли и купи.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички