Гледай на живо

Сърбия - Швейцария 0:1

Ар Джей Барет подписа историческа сделка с Ню Йорк Никс

Ар Джей Барет подписа историческа сделка с Ню Йорк Никс

Крилото на Ню Йорк Никс Ар Джей Барет подписа нов четиригодишен договор с тима на обща стойност 120 милиона долара, съобщи агентът му Бил Дъфи, цитиран от ESPN.

Сделката между канадския баскетболист и Никс може да се определи като историческа по поне два показателя - на 22 години Барет става най-младият играч, който подписва 100-милионен договор с нюйоркския клуб. Освен това той е първият играч на тима от 23 години насам, който е избран в първия кръг на драфта и преподписва след края на новобранския си договор. За последно Чарли Уорд през далечната вече 1999 година сложи подпис под два последователни договора с нюйоркчани в началото на кариерата си в НБА.

Барет бе избран от Никс под номер 3 в драфта през 2019 година. През миналия сезон той постигна по 20 точки, 5,8 борби и 3 асистенции средно на мач.

Подписването на новия договор от страна на Барет обаче ще затрудни Никс в опитите им да привлекат гарда на Юта Джаз Донован Мичъл. При евентуална размяна между двамата, за каквато се говори отдавна, заплатата на Барет ще се смята като 10,9 милиона долара, но в сметките на Джаз тя ще бъде записана като 26,2 милиона долара. Ситуацията ще се запази така до 1 юли догодина, което ще направи запълването на тази дупка от над 15 милиона долара почти невъзможно дотогава.

Според ESPN досега в историята на НБА е имало 179 играчи, които са били в ситуацията на Ар Джей Барет. От тях е трансфериран само един - Девин Харис през 2008 година.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички