Галин Иванов: Ако младите искат да отидат в чужбина, трябва да са в Славия

Галин Иванов: Ако младите искат да отидат в чужбина, трябва да са в Славия

Полузащитникът на Славия Галин Иванов бе избран за най-добър играч на шестия кръг в efbet Лига. Тогава той отбеляза един от головете за победата на "белите" с 3:0 срещу Хебър на стадион "Васил Левски". 

"Близо е и до дома ми (б.р. - стадион "Александър Шаламанов"), ходя на тренировки с колелото. След завръщането на Загорчич, Славия се справя добре. С тези футболисти, които има Славия, миналата година завършиха шести. Тази година се надявам да е по-напред в класирането. Знаете, че Славия не парадира с голям бюджет, не дава големи заплати. Налага юноши от клуба, дава шанс и така се самоиздържа, продава футболисти. Един апел към младите футболисти, ако искат да отидат в чужбина: трябва да са в Славия. Да започнат да тренират в школата, да се развиват и да отидат на по-добро място, защото това е шанс за тях, от който трябва да се възползват.

Честно казано, не съм имал някой определен футболист, който да следвам. Когато отидох в Славия, имах доста респект от Данчо Петков, който тогава беше капитан на отбора. Не само аз, всички го уважаваха. Той се държеше малко по-твърдо с нас, което вече не, че го няма, но не се позволява на по-опитните да го правят, защото по-младите ще се обадят на мама и тати или на президента и ще се оплачат. Галин Иванов не е съгласен да се отлагат мачовете от първенството, защото това нарушава ритъма на подготовката на отборите. Два дена преди мача ни казаха, че няма да има мач. Ти се готвиш цяла седмица и изведнъж ти казват, че няма да има мач, което не е правилно. Най-добре да бяха спрели първенството и да видим кой къде ще се класира, пък след това да продължим нататък. Вижте, нямам против да се отлагат мачове, но да се каже една-две седмици предварително. Не може един ден преди мача да разберем, че няма да играем. Да чакаме да видим ще победят ли или няма да победят и тогава да се решава. Това не е правилно.

"ЦСКА ги чака тежък мач с Базел, но се надявам да победят. Желая късмет и на Лудогорец. Дано да влязат в групите. Все пак сме българи и трябва да подкрепяме нашите отбори в Европа. Не да се плюем и да стискаме палци да не се класират. Напротив, трябва да е обратното и повече хора трябва да го правят, ако искаме да вървим заедно и да се развива спортът, държавата и да сме добре всички", каза Галин Иванов.

Снимка: startphoto.bg

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички