Саша Илич: Трябва да играем умно, защото всичко ще се реши следващата седмица

Наставникът на ЦСКА - София Саша Илич сподели своите очаквания за утрешния важен плейоф срещу Базел от Лигата на конференциите. Специалистът заяви, че отборът му трябва да играе много търпеливо и умно, защото всичко ще се реши следващата седмица. Илич е на мнение, че кризата в Базел не е от игрова гледна точка, а откъм резултати. 

"Имаме мач от Лигата на конференциите срещу един много голям и сериозен съперник. Очаква ни един изключително труден мач. Само ако излезем като отбор, можем да постигнем добър резултат. Гледах мача, когато ЦСКА отстрани Базел. Базел е в криза с резултатите. Когато говорим, че има криза, не става въпрос за играта, а за резултатите. В последните два мача те имаха по над 30 удара във вратата. Не отлагаме мачове, за да имаме почивка две седмици, а за да можем да се подготвим добре. Бамба имаше температура и затова не пътуваше за Ирландия. Сега тренира и ще бъде в групата за мача. Дано влезе в групите и да имаме още престижни мачове. Хубаво е да имаме шестима футболисти, които са отстранявали този съперник, но дори да играем всеки месец с Базел, мачовете ще са различни. Ще имаме нужда от много шанс и спортно щастие. Трябва да играем като едно цяло. Иска ми се да сме агресивни, нападатели и да вкарваме много голове. Ще опитаме да направим всичко, за да достигнем до победата". 

7 Пресконференция на Саша Илич преди плейофа с Базел

"Трябва да играем умно и да бъдем изключително търпеливи, защото каквото и да стане утре, всичко ще се реши другата седмица. Базел е страхотен отбор. Това, което видяхме от анализите, е, че трябва да обърнем сериозно внимание на трима-четирима футболисти. Няма да кажа имената им. Те са много силни като колектив. Феновете за нас са много важни. Криво ми е, че има някакво разделение. Те ни дават още 10-20% сили отгоре. Лично се надявам да ги върнем отново на стадиона".

"Амос е доста време в отбора и е напълно нормално да очакваме от него да е лидер, както очакваме от Йомов, Турицов, Мено Кох и Жерферсон". Трансферната политика постоянно се развива. Ако влезем в груповата фаза, това ще ни донесе още шест мача. Някой може да си тръгне, някой пък да дойде в отбора. Всичко в големите отбори е важно. Това за нас е най-важното. Ако бяхме през месец май, за нас най-важното щеше да бъде първенството. Играл съм с Валери, Иван Иванов и Бандаловски. Чухме се с Валери, поговорихме си, пожела ни късмет, но не съм го питал за прогноза".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти