Майкъла: Силен ход на ЦСКА 1948 със Стойчо! Събраха много големи цесекари! Левски винаги е бил отбор само за у нас

Бившият полузащитник, селекционер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев коментира пред Sportal.bg предстоящото назначение на Стойчо Младенов в ЦСКА 1948. Майкъла смята, че това е силен ход на "червените", а освен това коментира и отпадането на Левски от Лигата на конференциите от Хамрун. 

"Силен ход на ЦСКА 1948 и на собственика на клуба Найденов! Стойчо Младенов е доказано име, професионалист. Със сигурност може да бъде полезен с работата си. В ЦСКА 1948 събраха доста известни имена, много големи цесекари. И това са хора, на които думата тежи много - Любо Пенев, Стойчо, Ради Здравков, Спас, Методи Томанов. Хора, които имат позиция и мнение. 

Кюстендилеца за Любо и Стойчо: Никога не е късно да станеш за резил
Кюстендилеца за Любо и Стойчо: Никога не е късно да станеш за резил

На "Армията" кой остана на оперативна работа - Фичо. Да, добро и интелигентно момче, но не знам доколко думата му в ръководството на ЦСКА тежи. Освен това Фичо никога не е бил от калибъра на Любо, на Стойчо, на Спас. Струва ми се, че Найденов иска обединение на "червена" България. Ще видим Гриша Ганчев какво ще направи със стадиона - казвал съм вече, че топката е у клуба. Не ми харесва обаче датата 1 април - това е денят на шегата. 

ЦСКА 1948 с извънредна пресконференция - ще представят ли "червените" Стойчо Младенов?
ЦСКА 1948 с извънредна пресконференция - ще представят ли "червените" Стойчо Младенов?

На "Армията" ги няма и феновете. Говоря за голяма част от привържениците. Сектор "Г" не е пълен, феновете се разочароваха от управлението в последните години. Те искат шампионската титла и това е нормално, в ЦСКА винаги това е било важно - да сме шампиони! За разлика от при нас, Левски пълни своя стадион, имат ентусиазъм, продават много билети, в т.ч. и виртуални, фланелки и други артикули. Това е много важно и левскарите го имат. 

УЕФА отряза Левски - мачът с Хамрун няма да се преиграва
УЕФА отряза Левски - мачът с Хамрун няма да се преиграва

Именно публиката прави грандовете. Левски обаче си остава отбор за вътрешна консумация. Те винаги са били отбор само за у нас. В Европа никакви ги няма - така беше едно време, така е и сега. Отпадат от знайни и незнайни отбори. ЦСКА е друго нещо - класа! Големите мачове са при нас! Кой друг български отбор е отстранявал или побеждавал действащия европейски клубен шампион? Никой", заяви Майкъла.

Още от БГ Футбол

Виж всички