Марк Зурер: Ще уволня всички стратези във Ферари

Марк Зурер: Ще уволня всички стратези във Ферари

Ферали трябва да уволни целия си стратегически екип. Това е мнението на бившия пилот във Формула 1 и настоящ тв коментатор и анализатор Марк Зурер. Само Шарл Леклер загуби три победи този сезон заради стратегическите решения на Ферари - в Монако, на “Силвърстоун” и в Унгария, като обикновено тимът го вика в бокса в неподходящия момент или пък го оставя на пистата с неподходящите гуми.

След издънките в Унгария много анализатори предположиха, че в Скудерията ще има промени, като Ралф Шумахер прогнозира, че шефът на тима Матиа Биното може да загуби поста си. Зурер се задоволи само със стратегическия екип.

“Стратезите на Ферари трябва да бъдат уволнени - заяви бившият пилот на Брабъм пред Formel1.de. - Направо не мога да повярвам как те отново и отново взимат грешни решения. Ако бях аз, щях вече да съм ги уволнил. Невероятно е как може да се допускат толкова много грешки.”

Бивш шеф на Ферари: Ще има уволнения!
Бивш шеф на Ферари: Ще има уволнения!

Зурер коментира и нелогичните обяснения след Унгария на Матиа Биното, че проблемът е бил в темпото на колата на Ферари, а не в грешния избор на гуми.

Биното: Няма нужда от промени във Ферари
Биното: Няма нужда от промени във Ферари

“Да, като сложиш грешните гуми и темпото на колата се влошава - заяви саркастично бившият пилот. - Леклер беше начело в състезанието, наистина явно е бил бавен…”

Мика Сало: Ферари не заслужава титлата
Мика Сало: Ферари не заслужава титлата

Бившият пилот коментира и факта, че в момента на Ферари им липсва силна фигура от ранга на Енцо Ферари или Лука ди Монтедземоло.

Ще уволни ли Ферари Биното през лятото?
Ще уволни ли Ферари Биното през лятото?

“Във Ферари в момента няма нито един човек, който да може да застане пред тв камерите и да обясни какво става. Може би това е причината в тима да се случват такива неща. Някой от шефовете на компанията трябва да запита Биното: “Какво правите? Ние имаме най-бързата кола във Формула 1”, подсказа на президента на Ферари Джон Елкан Зурер.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти