Легенда на румънското съдийство: Крайният резултат на Левски - Хамрун не може да се промени

Вероятно ще има последствия за международната кариера на съдията Ищван Ковач, който се забърка в скандал в София на мача от Лигата на Конференциите между Левски и малтийския Хамрун, след като позволи на гостите да вкарат гол с нарушение на правилата, прогнозира легендата на румънското съдийство Йон Крачунеску. 

"Едва ли УЕФА ще го забрави за следващи назначения, но със сигурност ще има последствия за него. Имиджът на Ковач в международните форуми ще бъде засегнат. УЕФА и ФИФА не обичат оплакванията, скандалите. Никак не е добре, когато се стигне до там, че да пишат жалба против тебе. Той има какво да губи", каза 71-годишният Крачунеску пред сайта gsp.ro. 

Стана ясно кога УЕФА ще разгледа искането за преиграване на Левски - Хамрун
Стана ясно кога УЕФА ще разгледа искането за преиграване на Левски - Хамрун

"Като краен резултат нищо не може да се промени, защото решенията на рефера са необратими, окончателни. Ковач има много добри качества, но няколко секунди повърхностно гледане на нещата могат да ви объркат целия мач. В този момент той не погледна наляво-надясно и даде сигнал за подновяване на мача. Какво му костваше? Секунди. А какво стана? Този, който беше отвъд линията, изработи попадението. Аз самият го предупредих, че понякога третира моментите от играта повърхностно", добави бившият международен арбитър.

Последният преигран мач на Левски е преди близо 50 години
Последният преигран мач на Левски е преди близо 50 години

В днешно време Йон Крачунеску е телевизионен анализатор в Румъния. Върхът в неговата кариера е финалът в Шампионската лига между Аякс и Милан през 1995 година, спечелен от тима на Луис ван Гаал с 1:0. Любопитно е, че три дни след сблъсъка между аяксите и "росонерите", Крачунески реферира финала за Купата на България между Локомотив (София) и Ботев (Пловдив), спечелен с 4:2 от "железничарите". 

Още от БГ Футбол

Виж всички