Гиби: Карам такси в САЩ и не ме е срам

На 1 август Радостта на народа, както е наричан Божидар Искренов, отпразнува 60-годишен юбилей. Той е в България за няколко седмици и отдели от времето си, за да гостува в епизод 26 на подкаста "За спорта без клишета" на Btv. 

Левски ще довършва започнатото срещу Хамрун Спартанс
Левски ще довършва започнатото срещу Хамрун Спартанс

"Ако се върна във времето назад, може би ще направя същите грешки. Не съжалявам за нищо", категоричен е Гибона, който с подробности ни разказва за спомените си от годините в "Левски", ЦСКА и отбора в Шумен. Живее в САЩ. Там кара такси и не се срамува от работата си. "Карам юбер и кола за доставка на храна. Ходя да пазарувам за други хора. Не ме е срам да го работя това. Изкарвам пари. Имам достатъчно сметки, трябва да се грижа за майка ми. Няма срамна работа. Работя по 12-14 часа на ден. Не ми пука. От какво да ме е срам? Извънземен ли съм, какъв съм?".

Левски поздрави Божидар Искренов
Левски поздрави Божидар Искренов

Тази вечер, пред около 17 000 на стадион "Георги Аспарухов", Искренов ще бъде награден със специален плакет. Вярва, че преживяването ще е незабравимо. "На мач на "Герена" не съм ходил от 2-3 години. Ще бъде голяма емоцията. Евала на ръководството, на Мъри, направиха нещо, което много малко хора са очаквали. Стадионът ще е пълен." "Аз съм си от "Левски" и винаги ще бъда от "Левски". Играех в ЦСКА, но това е професионално. Накрая ме изгониха, защото не може един левскар да взима парите и да играе в ЦСКА, защото "така са решили". Споделя, че най-хубавите си футболни години зад граница прекарва в Швейцария, където "няма с какво да те ядосат".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти