Две от новите попълнения на Барса могат да си тръгнат, ако не бъдат регистрирани до събота

Две от новите попълнения на Барса могат да си тръгнат, ако не бъдат регистрирани до събота

Две от новите попълнения на Барселона - Франк Кесие и Андреас Кристенсен, могат да си тръгнат като свободни агенти, ако клубът не ги регистрира до събота, когато е първият мач на каталунците в Ла Лига. Според ESPN засега това е само възможност, важаща единствено за тези двама играчи, защото те пристигнаха на "Камп Ноу" като свободни агенти. В техните договори с клуба има клаузи, които им дават това право. Според източника Кесие и Кристенсен за момента не смятат да се възползват от тази опция, но ако скоро клубът не реши проблема, ситуацията може да се промени.

Другите три нови попълнения - Рафиня, Роберт Левандовски и Жул Кунде, също не са регистрирани. За тях обаче клубът плати трансферни суми и те не могат да си тръгнат по споменатия начин. Сержи Роберто и Усман Дембеле, които подписаха нови договори, също трябва да бъдат регистрирани като нови играчи, но и това не се е случило до момента.

Президентът на Барселона Жоан Лапорта уверява всичките седем футболисти, че проблемът с техните картотеки ще бъде разрешен възможно най-скоро. Това трябва да се случи най-късно до края на месеца.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти