Гледай на живо

Хърватия - Бразилия 0:0

Рабио иска от Юнайтед значително по-висока заплата

Рабио иска от Юнайтед значително по-висока заплата

Халфът на Ювентус Адриен Рабио е поискал от Манчестър Юнайте значително увеличение на заплата в сравнение с това, което получава в момента, за да премине на "Олд Трафорд". Двата клуба вече на практика се споразумяха помежду си за сделка на стойност 15 милиона паунда плюс евентуални бонуси, като сега "червените дяволи" преговарят с майката на играча Вероник, която е и негов агент.

Според "Гадзета дело спорт" в момента Рабио получава по около 7 милиона евро годишно, което се равнява на 113 000 паунда седмично. Сега той претендира за възнаграждение от 10 милиона евро на година или грубо 163 000 паунда на седмица.

Рабио е използвал като допълнителен аргумент факта, че Юнайтед не участва в Шампионската лига и по този начин той трябва да направи крачка назад, като не участва в най-престижния турнир. Поради тази причина французина иска финансова компенсация. Той настоява подобна клауза за Шампионската лига да бъде вкарана като гаранция и в договора му, който според неговите желания трябва да бъде за срок от три години.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти