Състезанието в Лас Вегас ще е на 18 ноември

Изтекли в интернет документи осветиха датата на първото състезание от Формула 1 в Лас Вегас, като то ще е и първата надпревара от 38 години насам, проведена в събота, а не в неделя. Плановете са догодина стартът в Лас Вегас да е на 18 ноември, събота, в 22 часа местно време. Това означава, че за европейската публика състезанието ще е в неделя сутрин.

Очаква се, че догодина състезанието в Лас Вегас ще е предпоследното за годината и седмица по-късно ще е финалът на сезона в Абу Даби. Собственикът на търговските права на Формула 1 Либърти Медия ще е промоутър на състезанието в Лас Вегас, което означава по-голям шанс за повече печалба, а компанията закупи нов парцел в Лас Вегас, където ще бъдат изградени боксовете за отборите и падока на трасето.

Календарът на Формула 1 за догодина трябва да се появи в началото на октомври, но се очаква сезонът да стартира в първите дни на март, след което колоната да поеме към Саудитска Арабия.

24 старта във Формула 1 догодина?
24 старта във Формула 1 догодина?

Гран При на Австралия ще е трети кръг от сезона догодина, като местният промоутър е предложил две дати - 26 март и 2 април, но най-вероятно състезанието в Мелбърн ще е на 2 април.

Формула 1 излезе на печалба през 2022
Формула 1 излезе на печалба през 2022

Въпреки очакванията, догодина ЮАР няма да бъде част от сезона във Формула 1, а шефът на световния шампионат Стефано Доменикали вече обяви, че най-вероятно доогдина състезанията ще са 24.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти