Кевин Дюрант постави едно условие, за да остане в Бруклин Нетс

Кевин Дюрант постави едно условие, за да остане в Бруклин Нетс

Кевин Дюрант е готов да остане в състава на Бруклин Нетс, но само ако старши треньорът Стийв Неш и генералният мениджър Шон Маркс бъдат уволнени. Това съобщи журналистът Шамс Чарания от The Athletic.

Дюрант, който е един от най-добрите реализатори в цялата история на Националната баскетболна асоциация на САЩ, двукратен носител на приза за "Най-полезен играч във Финалите" и голямата звезда на "мрежите", е провел разговор със собственика на отбора Джо Цай. В него 33-годишният баскетболист е изразил притеснението си, че отборът не се справя достатъчно добре и че върви в неправилна посока, като Дюрант е особено недоволен от работа Стив Неш. Канадецът нямаше никакъв треньорски опит, преди да застане начело на Бруклин през 2020 година.

Бостън Селтикс преговаря за привличането на Кевин Дюрант
Бостън Селтикс преговаря за привличането на Кевин Дюрант

Заради недоволството си, в началото на лятото Кевин Дюрант обяви, че иска да бъде трансфериран в друг отбор. Той обаче има още четири години от настоящия си договор с "мрежите", което е силен коз в ръкава на собственика Джо Цай. Бизнесменът засега няма намерение да уволнява Маркс и Неш, а ръководството е готово да изчака, докато не дойде максимално висока оферта за Дюрант.

Дюрант е пожелал да напусне Бруклин
Дюрант е пожелал да напусне Бруклин

През миналия сезон Кевин Дюрант взе участие в 55 мача, в които записа по 29,9 точки, 7,4 борби и 6,4 асистенции средно на мач.

Още от Баскетбол

Виж всички