Защо в Макларън все още не потвърждават за Пиастри?

Защо в Макларън все още не потвърждават за Пиастри?

След последните информации относно трансферната сага във Формула 1, в която участват Оскар Пиастри, Дениъл Рикардо, Алпин и Макларън, то анализаторите са убедени, преминаването на Пиастри при Зак Браун е сигурно. Но тимът от Уокинг не бърза да потвърди идването на резервния пилот на Алпин като титуляр за догодина. Ако това стане, предпоследната част от пъзела на пазара на пилоти в световния шампионат, ще се подреди.

Според списание Racer, причината в Макларън да се бавят е, че от тима изчакват Дениъл Рикардо да си намери нов отбор. А според други източници, Рикардо има време до септември или по-скоро до края на лятната пауза, за да си намери нов отбор. Австралиецът има договор с Макларън до края на 2023 и тимът няма възможност да го освободи по-рано, което означава, че раздялата на Зак Браун с Дениъл определено ще му струва скъпо.

Има сериозен шанс Рикардо да се върне в Алпин, като Отмар Шафнауер вече потвърди, че такъв вариант е възможен. Дургите кандидати за австралиеца са Уилямс и Хаас, които обаче са в дъното на класирането.

И все пак: Пиастри сменя Рикардо в Макларън
И все пак: Пиастри сменя Рикардо в Макларън

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички