Даниел Попов и Ангел Башкехайов с победа в рали „Вальевски”

Даниел Попов и Ангел Башкехайов с победа в рали „Вальевски”

Даниел Попов и Ангел Башкехайов (АСК Пещера, Пежо 208 Rally4) спечелиха убедително рали „Вальевски“ 2022, трети кръг от сръбския рали шампионат. Българският екипаж не остави съмнение в превъзходството си от старта до финала и спечели всички скоростни отсечки в състезанието.

На финала, авансът на Попов и Башкехайов пред завършилите на второ място Лазар Милованович / Деян Голич (Форд Фиеста Rally4) бе 34,7 секунди.

Миро Ангелов и Георги Гаджев отпаднаха от рали “Бакъу”
Миро Ангелов и Георги Гаджев отпаднаха от рали “Бакъу”

На четвърта позиция в рали „Вальевски“ завършиха Екатерина Стратиева и Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Опел Корса Rally4). Трикратната европейска шампионка при дамите води сериозна битка с друг сръбски екипаж – Владица Рабренович / Радмил Радивойевич (Рено Клио R3) за последното място на подиума.

През по-голямата част от състезанието, Стратиева и Аврамов удържаха третото място, но в последните етапи сърбите успяха да натрупат аванс от 20 секунди и да решат битката в своя полза.

Това е втори пореден успех на български екипаж в рали шампионата на Събия след победата на Антон Титов и Александър Спиров преди седем дни в рали „Борско-Браничевски“.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички