Бейл се надява да остане в новия си отбор до Евро 2024

Бившият футболист на Реал Мадрид Гарет Бейл увери, че Мейджър лийг сокър не е лига за състезатели, които са пред отказване от спорта. Националът на Уелс заяви още, че се надява трансферът в новия му тим Лос Анджелис ФК да му позволи да остане във форма и за мачовете на представителния отбор на родината му до Европейското първенство през 2024 година. Настоящият му договор е за един сезон, но може да бъде удължен именно до 2024-та, когато Бейл се надява Уелс да участва на еврошампионата при мъжете. 

32-годишният Гарет Бейл напусна Реал Мадрид в края на юни след като контрактът му с испанския гранд изтече. Отдадеността му към клуба често бе поставяна под въпрос от испанските медии и привържениците на отбора в последните години. За разлика от Реал, Бейл се радва на признанието на феновете на националния тим на Уелс, като помогна на класирането на състава за Световното първенство по футбол за първи път от 1958 година насам. 

„Както казах, това е първенство, което се разви сериозно и извървя дълъг път в последните 10 години“, коментира Бейл пред репортери при официалното си представяне. „Мисля, че се полагат сериозни усилия за напредъка на лигата, а играчите, които идват, го виждат. Не мисля, че вече някои гледа на това първенство като такова за състезатели, които са пред отказване. Всичко е много вълнуващо. Да играеш пред такива фенове е една от причините човек да се занимава с футбол“, заяви още Гарет Бейл.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички