Гледай на живо

Левски си тръгва от Европа, Хамрун продължава напред - на живо от "Георги Аспарухов"

Волф е горд от постъпката на Ръсел в Гран При на Великобритания

Надпреварата за Гран При на Великобритания миналата неделя започна с масова катастрофа още на първия завой, в която замесени бяха Алекс Албон, Джордж Ръсел и Гуаню Джоу, които напуснаха състезанието. Освен тях още няколко пилоти пострадаха, но те успяха да се върнат до бокса на собствен ход, където механиците поправиха колите им и те се включиха в рестарта.

Също не може да се каже за горните трима, като от тях най-сериозно пострада Джоу. Китаецът се преобърна няколко пъти, като се пързаля близо 200 метра по таван, след което се превъртя над гумените заграждения и се приземи зад тях.

Точно в този момент дойде и спортсменската постъпка на Ръсел, който веднага спря своята кола, която можеше да стигне до бокса, за да се притече на помощ на своя колега. Да, това му коства домашното състезание, тъй като не му бе позволено да се върне в колата си и да я закара до бокса.

Въпреки този факт шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че се гордее с постъпката на своя пилот, която е показала истинския характер на Ръсел.

„Беше страхотен уикенд на „Силвърстоун“, с невероятна подкрепа и силно представяне от наша страна. Това бе показателно за усилената работа, която се върши по подобряването на колата, а това бе и писта, която пасваше на W13.

„Люис направи едно брилянтно състезание с няколко епични битки. Можеше да има по-добър резултата, ако нещата се бяха развили по различен начин. Джордж със сигурност имаше темпото да напредне от осмото място на старта. Беше жалко, че не можа да се състезава, но ние сме горди от постъпката му след големия инцидент“, каза Волф.

Той също така коментира и предстоящата този уикенд Гран При на Австрия, която според него няма да е толкова силна за Мерцедес. Пистата „Ред Бул Ринг“ традиционно е от по-слабите за „Сребърните стрели“.

„Нямам търпение за Австрия, това е моето домашно състезание и локацията е пълно с добри спомени. Пистата е много различна спрямо „Силвърстоун“ и тя не винаги е била подходяща за нас в миналото, но колите се промениха много от последната ни визита.

„Ще останем концентрирани, ще се подготвим максимално добре и ще се надяваме да наддградим над представянето ни от „Силвърстоун“, добави Волф.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти