Марота: Дибала е възможност за нас, но сме добре в атака

Марота: Дибала е възможност за нас, но сме добре в атака

Изпълнителният директор на Интер - Джузепе Марота коментира възможността Пауло Дибала да се присъедини към тима. Той също така говори за новия договор на наставника Симоне Индзаги и за амбициите на “нерадзурите” през новия сезон.

Дибала е сред многото играчи, които са свободни агенти. Никога не бях виждал толкова много такива, което доказва, че футболът се променя и че се нуждаем от повече смелост на юношеско ниво. Дибала представляваше и все още е възможност за нас, но сме добре в атака с ценни футболисти, с които треньорът ще трябва да действа по най-добрия начин, въпреки че поддържам силна връзка с Пауло. 

Ще спомена миналия сезон, който беше с горчивосладък вкус. Добавихме още два трофея към витрината ни, но второто място в Серия "А" остави горчив вкус в устите ни, показвайки, че разликата между шампион и подгласника му е минимална. Важна новост е удължаването на договора на нашия треньор, което е в резултат на чудесното разбирателство, изградено през последната година след някои сътресения през миналото лято. Подновяването дойде по естествен път, тъй като Индзаги доказа, че е на необходимото ниво. Той има уменията, с които да остане при нас дълго време и да бъде един от най-добрите наставници. 

Благодаря на моите сътрудници Аузилио и Бачин, които работят доста добре с изграждането на конкурентоспособен отбор за нашите цели. Във футбола трябва да вдигаш летвата много високо. Необходимо е да имаш куража да печелиш и да не те е страх от загубите. Връщаме се с намерението за победи и висока конкурентоспособност. Устойчивостта е ключова за последователността. Това е наша цел, но това не означава, че няма да сме боеспособни. Пазарът може да е креативен и интуитивен. Има още два месеца от трансферния прозорец. Целта е да добавим още трофеи към нашата витрина. Работата и чувството да принадлежност са принципите, които трябва да ни изведат до максимума”, заяви Марота по време на пресконференция.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти