Веселин Бранимиров от днес е треньор в щаба на Ворскла (Полтава)

Веселин Бранимиров от днес е треньор в щаба на Ворскла (Полтава)

Българският специалист Веселин Бранимиров остава в украинското футболно първенство и ще работи във Ворскла (Полтава). Бранимиров отново е част от екипа на Виктор Скрипник, който напусна Зоря (Луганск)

Скрипник, Бранимиров и целият щаб днес бяха представени като нов треньорски екип на "зелените" от Полтава. Отборът е на лагер край полската столица Варшава и вероятно там ще играе и мачовете си от турнира Лига на конференциите, за който се класира. Техен съперник във втория кръг е АИК Стокхолм (Швеция), а срещите са насрочени за на 21 и 28 юли, като първата е в Стокхолм. 

До миналата година Бранимиров беше част от треньорския екип на Заря (Луганск), а прибирането му в България в първите дни на военната агресия на руската армия се превърна в централна тема за българските медии. 

Украинското първенство не завърши, временното класиране беше прието от УЕФА за крайно. Но в Украйна са категорични, че футболно първенство за сезон 2022/2023 ще има и 16-те отбора вече се подготвят за новия сезон. Въпреки че страната е във война, очакванията са шампионатът да се проведе в два или три града. За момента се оглежда състоянието на стадиони в Киев, Лвов и Ужгород, който се намира на самата граница със Словакия. Шахтьор (Донецк), Динамо (Киев), Металист (Харков) отдавна водят подготовка и дори играят контролни срещи из цяла Европа. Един по един стартират работа на терен и останалите отбори.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти