Правилата на Тен Хаг в Манчестър Юнайтед

Правилата на Тен Хаг в Манчестър Юнайтед

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг вече започна да налага своите методи и разбирания за футбола в работата си с отбора. "Червените дяволи" започнаха подготовката си преди седмица и вече се усеща вятърът на промяната в клуба. Нидерландският наставник иска да направи така, че тимът отново да започне да играе атрактивен и атакуващ футбол. Друга важна задача е да изгради отборен дух и да върне настроението сред играчите. Затова той има няколко конкретни правила, които е поставил в тренировките, пише "Сън".

Ето ги и тях:

  • Няма да се толерират пасове настрани и назад. За целта наставникът изважда от тренировъчните мачове футболистите, които твърде често не подават напред.
  • Футболистите трябва да подобрят физическото си състояние и той не желае повече да вижда неприемливите жестове помежду им и език на тялото от миналия сезон.
  • Забранява се разделянето на групички в съблекалнята.
  • Младите играчи ще получат своя шанс да се докажат и дори да изместят някои от титулярите в състава.
  • Няма да се съобразява със звездния статут и с големите заплати на играчите при избора на стартовата единайсеторка. Единствено от значение е представянето на всеки футболист в тренировките.

С тези правила Тен Хаг се надява да промени изцяло облика на отбора и да върне хармонията в съблекалнята. Първоначалните отзиви от работата му са положителни, но тепърва ще видим дали тя ще даде желания резултат.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички