Макс: Получи се трудна квалификация

Макс: Получи се трудна квалификация

Световният шампион и лидер в класирането във Формула 1 Макс Верстапен остана втори в квалификацията за Гран При на Великобритания.

„Получи се доста трудна квалификация заради дъжда – обясни Макс след финала. – Трябваше да си на пистата в подходящия момент. Но мисля, че като цяло колата ни се представя наистина добре.”

Верстапен допусна грешка в първата си решаваща обиколка в последната част и се завъртя, пробва веднага нов опит, но излезе от трасето малко преди края. Въпреки това стигна до второто място, а след това заваля по-силно и той нямаше възможност да подобри представянето си.

Страхотен Карлос Сайнц тръгва първи на „Силвърстоун“
Страхотен Карлос Сайнц тръгва първи на „Силвърстоун“

„Знаехме, че заради дъжда третата част ще е като лотария – допълни пилотът на Ред Бул. – Много трудно беше да определим кога ще е най-подходящият момент за най-бързата обиколка. В края на моята последна обиколка имаше жълти флагове в последния сектор, което също ми попречи. Това, че съм на първа редица е достатъчно, тъй като ние сме много силни както на сухо, така и на мокро.”

Доктор Марко се скарал на Верстапен-старши
Доктор Марко се скарал на Верстапен-старши

Макс предрече оспорвана битка в състезанието утре.

„Важната тема вече не е първата обиколка, а цялото състезание. Както казах, автомобилът ни е бърз и тук ще е много важно кой как ще успее да се справи с гумите, така че съм оптимист за утре”, допълни световният шампион.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти