Гледай на живо

Илич с изненадващ избор за атаката на ЦСКА - София за мача с Базел - на живо от "Българска армия" с атмосферата преди двубоя

Юта прати Гобер в Минесота

Юта прати Гобер в Минесота

Отборът на Юта Джаз изпрати френския баскетболист Руди Гобер в Минесота Тимбърулвс в замяна на Малик Бийзли, Патрик Бевърли, Уокър Кеслър, Джаред Вандербилт, Леандро Болмаро и три избора от първия кръг на драфта на Националната баскетболната асоциация на САЩ и Канада (НБА), съобщи ESPN.

30-годишният Гобер записа средно 15,6 точки, 14,7 борби и 2,1 блокирани изстрела през миналия сезон и бе избран за Мача на звездите в НБА във всяка от последните три години. До момента цялата му кариера в САЩ премина в лагера на Джаз след селектирането му в първия кръг на драфта през 2013-а. Той вече натрупа 611 мача и постигна средно 12,4 точки и 11,7 борби. Французинът три пъти бе избран за най-добър защитник на годината в НБА.

За Минесота Малик Бийзли записа средно 12,1 точки и 2,9 борби през изминалия сезон, а Патрик Бевърли има средни показатели от   9,2 точки, 4,6 асситенции и 4,1 борби. Вандербилт постигна по 6,9 точки и 8,4 борби, а Кеслър – 11,4 точки и 8,1 борби.  

Снимки: Gettyimages

Още от Баскетбол

Виж всички