Перес е имал проблеми с аеродинамиката в петък

Серхио Перес завърши втората свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Великобритания на седмото място с пасив от повече от 0.8 секунди спрямо най-бързи в петъчния ден на „Силвърстоун“ - Карлос Сайнц. След края на двете вчерашни сесии мексиканецът разкри, че е имал проблеми с аеродинамиката на своя автомобил, които са му коствали темпо.

„Не беше хубава сесия днес. Спрямо подготовка в симулатора колата е много далеч. Предполагаме, че има някакъв проблем, но трябва да разберем точно какъв е той. Накрая дългата симулация всъщност беше много, много къса. Като цяло лош старт. Изоставаме с подготовката си и трябва да разберем какво точно се случи“, коментира пилотът на Ред Бул.

„Имаме подозрения, че става дума за проблем в аеродинамиката, но не мога да изпадам в конкретни детайли. Ще ни бъде трудно, но преди сме се справяли в подобни ситуации и вярвам, че и сега ще стане така. В тези бързи завои е нужна голяма увереност и ако успея да си я върна всичко ще е наред. Ферари изглеждат бързи, но не е нищо специално“, добави победителят от Гран При на Монако.

Докато Перес завърши втората тренировка на „Силвърстоун“ не седма позиция, неговият съотборник Макс Верстапен даде четвърто време, на малко повече от 0.2 секунди зад Сайнц. Световният шампион също нямаше гладка сесия във вчерашния ден, след като се оплакваше от странен шум в своя двигател.

„Беше сложно, след като не карахме в първата тренировка и във втората трябваше да разгадаваме много нещо. Обикновено това се прави в първата, в която изграждаш увереността си. Не беше идеално, но не е толкова голям проблем. Мисля, че знаем върху какво трябва да работим и точно това ще направим през нощта. Утре обаче пак се очаква да вали, което ще хвърли още една крива топка“, коментира нидерландецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти