На "Камп Ноу" са готови с финалната си оферта за Лева, странни информации в Каталуня за исканията на Байерн

На "Камп Ноу" са готови с финалната си оферта за Лева, странни информации в Каталуня за исканията на Байерн

Ръководството на Барселона е подготвило финалната си оферта за голмайстора на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски. Според повечето източници предложението ще бъде за 40 милиона евро плюс бонуси. Не места се твърди, че тези добавки са в размер на 5 милиона евро, докато другаде се говори за 10 милиона. Това предложение обаче ще бъде последното, което каталунците ще изпратят за поляка.

Доскоро се говореше, че Байерн иска 50 милиона евро за 34-годишния Левандовски, чийто договор с клуба изтича след година. Днес обаче каталунските медии шокират с информациите за това на колко баварците оценяват своята звезда. Според „Мундо Депортиво“ германският клуб иска твърдо 60 милиона евро за Лева плюс бонуси. „Спорт“ стига още по-далеч, твърдейки, че Байерн търси цели 75 милиона. В Барселона смятат, че подобни претенции са напълно лишени от пазарна логика, при положение че нападателят през това лято ще направи 34 години, а и желанието му е да премине в тима на Чави Ернандес. Заради това каталунците не смятат да преговарят повече отвъд мащабите на финалната си оферта.

Желанието на испанския клуб е сделката да бъде финализирана до 12 юли, когато започва предсезонната подготовка на Байерн. Ако дотогава няма разбирателство между двете страни, то Лева ще трябва да тренира с настоящия си клуб.

Още от Футбол свят

Виж всички