Бодьо/Глимт може да се раздели с още един основен футболист

Бодьо/Глимт може да се раздели с още един основен футболист

Норвежката сензация Бодьо/Глимт е съвсем близо до нов трансфер, макар и за момента предлаганата сума да не е по техните желания. Според портала Futbol Gazetesi, Галатасарай иска да им вземе 23-годишното дясно крило Ола Солбакен. Турците са готови да платят 600 хиляди евро, докато Бодьо/Глимт се надява да прибере за играча поне 2 милиона.

Ола Солбакен направи сериозно впечатление по време на европейските подвизи на жълтите от Полярния кръг, а също така помогна и за последните две спечелени титли – през 2020-а и през 2021-а година. Той е висок 186 сантиметра, много бърз и често бележи. За Бодьо/Глимт е вкарал 10 гола в 54 официални мача.

Солбакен е юноша на Розенборг, който обаче го дават без пари на Ранхайм и оттам тръгва професионалната му кариера. Той вече получи повиквателна за националния отбор на Норвегия, където записа два мача. През зимата Бодьо/Глимт изкараха доста пари от трансфери, след като продадоха Патрик Берг на Ланс (Франция), Фредрик Бьоркан на Херта, Мариус Лоде на Шалке 04, а Рунар Хауге и Елиас Мелкерсен отидоха в шотландския Хибърниънс.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти