Докторът на националите: Най-важно е Неделев да се върне към нормалния живот, но съм сигурен, че ще се завърне и към футбола

Докторът на националния ни футболен отбор - д-р Бисер Бочев, коментира пред "Мач Телеграф" какво се случва с Тодор Неделев и сподели подробности относно състоянието му. Той благодари отново на професор Ингороква, който оперира Тошко в Грузия, като разкри, че са го поканили в Пловдив, за да може да даде експертното си мнение за бъдещото възстановяване на халфа на Ботев (Пловдив). Д-р Бочев обаче не даде прогноза кога можем да очакваме Неделев отново на терена.

Неделев: Благодарен съм, че съм жив, ще се завърна по-силен
Неделев: Благодарен съм, че съм жив, ще се завърна по-силен

Кога се очаква да видим Тодор Неделев на терена? Най-песимистичните и най-оптимистичните прогнози.

- Не мога да се нагърбя с подобни прогнози. Първо, става дума за много сериозна травма и операция. Също така не забравяйте, че присъства и психологически момент, редом с физическото възстановяване. Както казах на пресконференцията преди двубоя с Грузия - за футбол можем да говорим най-рано след 3-4 месеца. В момента най-важно е Тодор да се върне към нормалния живот. Сигурен съм, че ще се завърне и към футбола.

Как ще протече възстановяването на Неделев?

- Държа да отбележа, че БФС положи максимални усилия от всякакво естество в последните 2 седмици, за да стигнем до момента, в който Тодор вече е у дома и в клуба си. Професор Ингороква, който оперира Тошко в Тбилиси, следи възстановяването му, макар и дистанционно. Поканихме го да посети Неделев в Пловдив и да даде експертното си мнение за бъдещото му възстановяване.

Къде е Неделев в момента?

- В Пловдив, при семейството си. Смятам, че в тази среда той ще бъде по-спокоен, което ще спомогне и за по-бързото му възстановяване.

Каква е причината само Неделев да пострада, при положение, че до него са били Десподов, Недялков и Миланов?

- Първо - трябва да сме благодарни, че няма други пострадали, защото катстрофата бе наистина свирепа. Ударът на втория в първия автобус бе точно на мястото, на което Тодор седеше. Но нека все пак оставим оценките на експертите - в момента тече разследване, което ще установи точните причини и обстоятелства за инцидента.

Ще получи ли Ботев Пд обезщетение от ФИФА за инцидента?

- Не мога да отговоря на този въпрос, тъй като е извън моята компетенция. Също така призовавам вас и колегите ви да осигурите нужното спокойствие на Тодор и семейството му.

Имал ли сте подобен случай в кариерата си, в който се е налагало да спасявате човешки живот?

- Не трябва да се парадира с подбни истории. В крайна сметка това е дългът на лекаря. Радвам се, че в случая успях да бъда в помощ и отново благодаря наа проф. Ингороква, чиято намеса се оказа безценна за Тодор.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти