Канадска министърка скочи на Себастиан Фетел

Канадска министърка скочи на Себастиан Фетел

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел се появи на пистата „Жил Вилньов“ в началото на уикенда за Гран При на Канада с тениска, на която бе изписано „Спрете да копаете катранени пясъци“. По този начин германецът искаше да привлече внимание към „Канадското престъпление срещу климата“.

Това обаче му навлече гнева на Соня Саведж, която заема поста Министър на енергетика на провинция Албърта. Именно в нея се извършват въпросните изкопни дейности.

„Виждала съм много лицемерие през годините, но това е черешката на тортата. Състезателен пилот, който кара за Астън Мартин и е спонсориран от петролната компания на Саудитска Арабия се оплаква от катранените пясъци. Aramco е компанията с най-голям дневен производствен обем на горива в света. Тя се смята за най-големият глобален замърсител от 1965 година насам, от всички компании в света“, написа Савежд в своя профил в Туитър.

За Фетел това не е първа поява на състезателна писта в подобна тениска през 2022 година. По време на Гран При на Маями в началото на май германецът се появи с фланелка с надпис „Маями 2060 – първото Гран При под вода – Действайте сега или плувайте после“.

Малко след тази си проява той се появи в предаването на BBC – Question Time, където сам се нарече лицемер именно заради факта, че прави такива демонстрации, но в същото време пътува със самолети по цял свят и кара състезателни коли.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти