Луканов: Нека бъдем по-балансирани и ще имаме успех

22 футболисти излязоха за първата тренировка на Етър за новото първенство. Освен тях на стадион „Ивайло“ бяха и възстановяващите се Здравко Илиев и Георги Александров, като опитният Здравко Илиев сподели, че се надява до месец да поднови занимания. 

Три са новите попълнения до момента – централният защитник Радослав Терзиев, който има сериозен стаж в „Ботев“ (Пд), а сега идва от „Хебър, халфът Олег Димитров, който е играл в „Лудогорец“ и също за последно бе в „Хебър“, както и левият бек Христо Митев, идващ от „Берое“. Седем са напускащите играчи – освен с Ловре Кнежевич, Ромеш Ивей, Атанас Кръстев и Радослав Апостолов, клубът се раздели по взаимно съгласие още с Николай Дичев, Цветомир Тодоров и Христо Димитров. Капитанът Даниел Младенов със сигурност остава при „виолетовите“. 

Освен досегашните юноши от школата, които продължават с мъжкия тим на „Етър“, новият старши треньор Емануел Луканов привлече в подготовката на първия отбор още и Даниел-Виктор Кънчев и Север Алиев. Пълна нова екипировка вече имат етърци за новото първенство – официални екипи, анцузи, екипи за тренировки и свободното време. Официалният екип ще бъде специално представен в края на месеца. Подготовката започна на „Ивайло“ и ще продължи на терена в Леденик, насрочени са 6 контроли, първата от които е на 22 юни срещу „Янтра“ (Гб) на стадион „Ивайло“. 

„Започваме с ентусиазъм, оптимист съм за това начало. Искам да дам на отбора професионализъм и стил, всичко останало е приказка. Искам да бъдем по-уравновесени и балансирани, по-конкретни и хладнокръвни. Ако постигнем тези четири неща, в края на годината ще се поздравим с успех. Но не на всяка цена, както се говореше м.г., защото точно отборите, които нищо не афишираха, накрая се озоваха в елита. Нека бъдем по-балансирани и ще имаме успех. Не искам приливи и отливи, веднъж да сме на 40%, а друг път на 90. Най-важното е „Етър“ да бъде постоянен“, коментира новият старши треньор Емо Луканов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти