Уест Хам оглежда бранител на Аталанта

Уест Хам оглежда бранител на Аталанта

Защитникът на Аталанта Йоаким Меле е попаднал в полезрението на английския Уест Хам. "Чуковете" търсят нов ляв бек и са насочили поглед към 25-годишния датчанин. Скаути на лондончани са наблюдавали изявите му по време на мачовете на националния отбор на Дания от Лигата на нациите, пише "Дейли Стар".

Всъщност Меле е следен от Уест Хам от доста дълго време. Той е привлякъл вниманието на англичаните още по времето, когато играеше в Белгия с екипа на Генк. През 2020 година той премина в състава на Аталанта, където израстването му продължи и той се превърна в един от най-качествените играчи на своя пост в Европа. Голямо предимство е, че той може да играе както отляво, така и отдясно на отбраната, а действа много успешно и в ролята на халф-бек.

Освен това Меле натрупа и доста сериозен опит, като освен, че има 27 мача и 9 гола с екипа на Дания, той има на сметката си и 5 мача в Шампионската лига, както и още 3 в Лига Европа. Всичко това е убедило Уест Хам, че сега е правилният момент да опитат да го привлекат в състава си. Лондончани ще трябва да приготвят между 15 и 20 милиона евро, ако искат да си осигурят неговите услуги.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички