Роберто Баджо: Италия трябваше да се класира за Световното като европейски шампион

Роберто Баджо: Италия трябваше да се класира за Световното като европейски шампион

Легендата на италианския футбол Роберто Баджо заяви, че Италия е трябвало да получи директно място на Световното първенство в Катар като европейски шампион. “Адзурите” се провалиха в квалификациите, като първо завършиха втори в групата си зад Швейцария, а след това загуби в плейофите от Северна Македония.

Италия спечели Европейското първество. Срамно е, лудост е, че те не получават автоматично квота за Световното първенство. Всеки може да няма ден и да загуби един мач. Момчетата заслужават някакава награда за това, което постигнаха. Ако аз бях в отбора, щеше да ми е трудно да го приема”, коментира Баджо.

След провала в квалификациите последва и тежка загуба от Аржентина преди няколко дни. Отборът на Роберто Манчини загуби с 0:3 в “Финалисима”, който изправи европейския шампион срещу шампиона на Южна Америка.

“Мисля, че Италия страдаше психологически от неуспеха в квалификациите. Видяхте, че не може да се сравнява със спокойствието и увереността на играчите на Аржентина. Роберто Манчини постигна нещо невероятно. Той трябва да бъде уважаван и да му бъде позволено да продължи да работи по начина, по който го прави. Имаме млади таланти, които не получават шанс да играят в Серия А, което е добре известен проблем”, каза още Баджо.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти