Холанд: Последните месеци бяха доста трудни

Холанд: Последните месеци бяха доста трудни

Ерлинг Холанд, който от 1 юли ще стане футболист на Манчестър Сити, говори пред медиите в Осло. 21-годишният нападател има 22 гола в 24 двубоя за Борусия (Дортмунд) през последната кампания в германското първенство. Холанд призна, че е дал всичко най-добро за "жълто-черните", но сега посреща с ентусиазъм бъдещето си.

"Последните месеци бяха доста трудни. Не беше никак просто, а трябваше да дам всичко най-добро за Дортмунд в продължение на две години и половина. Направих всичко, което е по моите сили. Сега съм готов за четири двубоя със състава на Норвегия. Цялостно се чувствам щастлив", коментира Холанд пред медиите.

Селекционерът на норвежкия национален тим Стале Солбакен подчерта, че нападателят все още не е бил представен от новия си клуб и няма да отговаря на въпроси, свързани с Манчестър Сити.

"Нещата са различни, може да си представите. Не трябва да казвам още много неща. Харесвам си живота и се радвам на мястото, където съм. Няма от какво да се оплача. Мога да се подобря още повече и това ще стане след пределна концентрация и мобилизация. Точно по този начин ще мога да заглуша всички критики", добави още Холанд.

През юни норвежците ще играят два пъти с Швеция и се изправят срещу Сърбия и Словения в Лигата на нациите.

Още от Футбол свят

Виж всички