На Хамилтън му е „писнало“ от подскачането на Мерцедес

По време на уикенда за Гран При на Испания отборът на Мерцедес направи сериозно крачка напред в контролирането на подскачането на W13, което позволи на Джордж Ръсел и Люис Хамилтън да покажат много високо темпо в състезанието на „Каталуния“.

Само седмица по-късно обаче проблемите на „Сребърните стрели“ се завърнаха по време на уикенда в Монако. Ръсел и Хамилтън определиха подскачането в Княжеството като „най-лошото“ от началото на сезона. Самияти седемкратен шампион заяви след края на състезанието, че „вече му е писнало“ от подскачането.

Волф обясни какви проблеми изпитва Мерцедес в Монако
Волф обясни какви проблеми изпитва Мерцедес в Монако

„Тук беше най-лошото усещане, което имах в колата с бабуните. Зъбите и челюстта ми се движеха постоянно. Писна ми от това подскачане. Колата ни е много твърда, окачването постоянно я сваля към земята. Очаквам по-отворените писти и се надявам там да нямаме такива проблеми. Ако ги имаме в бавните завой може и там да имаме затруднения“, заяви Хамилтън.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти