Френската полиция обвини феновете на Ливърпул

Френската полиция обвини феновете на Ливърпул

Ограните на реда в Париж обвиниха феновете на Ливърпул за проблемите преди финала на Шампионската лига. Министърът на вътрешните работи на Франция Жерар Дарманен снощи заяви, че “хиляди британски привърженици без билети или с фалшиви, са се опитвали да влязат на стадиона”, като това е довело до инцидентите около вратите.

От парижката полиция официално изразиха същото позиция. От там обявиха, че 68 човека са били арестувани, а 174 души са пострадали. Поради проблемите преди началото на срещата двубоят започна със закъснение от 35 минути.

Първоначално от УЕФА обявиха, че причина за забавянето е късното предвижване на феновете до стадиона. Разкази на привърженици обаче потвърждават, че мнозина са били на “Стад дьо Франс” 2-3 часа преди срещата и не са успели да влезят за началото на мача. Мнозина фенове пък бяха атакувани със сълзотворен газ от полиция, като това се случваше и при излизането от стадиона.

Около стадиона пък е имало французи, които организирано са провеждали атаки към феновете с цел грабеж. Нападани са и телевизионни екипи след края мача, а полиция на тези места не се е виждала.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти