Ганчев казал на играчите на Литекс да спрат да вкарват при 5:0 на почивката срещу ЦСКА

Гриша Ганчев се върна към историческата победа на Литекс над ЦСКА с 8:0 на 29 ноември 1998 година, което е най-голямата загуба в историята на гранда на родния футбол. Той добави и интересни думи относно реакцията на феновете на “червените” срещу футболистите на Алън Пардю.

Ганчев: Бях достатъчно толерантен с кибиците! По цял ден висят на кафето на "Армията", взимаме мерки
Ганчев: Бях достатъчно толерантен с кибиците! По цял ден висят на кафето на "Армията", взимаме мерки

"Никога не съм правил лошо на ЦСКА, докато съм бил в Ловеч. Само съм помагал на ЦСКА. На полувремето говорих с играчите, живи и здрави са и може да ги питате. Викам им: "спрете, щото ще стане голяма беля след това". Какво да направя, че имаше хора, които викат: "вкарвайте, вкарвайте", но това е спортът. До 15-ата минута ЦСКА имаха четири чисти ситуации, доколкото си спомням, можеше да е 0:4. Затова футболът е непредвидима игра. Чудя се на някои хора, които си режат вените и едва ли не светът е свършил с един футболен мач. 

Ако има Хари Потър, да заповяда, обяви Ганчев
Ако има Хари Потър, да заповяда, обяви Ганчев

И аз много страдам от загуби, от равни мачове, но минават ден-два и се успокоявам, винаги може да се поправиш в следващия мач след няколко дни. Хората му казват Цар футбол, не е известно какво ще стане. Кой можеше да ми каже, че Барселона тази година, на "Камп Ноу" през 90 000 зрители, ще бъде унижен така грозно от Айнтрахт. Имаш 500-600 милиона бюджет от едната страна и един нормален бюджет 80-90 милиона евро от Бундеслигата. 

Ганчев с атака по Стойчо Младенов
Ганчев с атака по Стойчо Младенов

По крайната логика на някои наши привърженици трябваше да падне атомна бомба на "Камп Ноу". Как да обясним на играчите, дето ще ги привличаме, че няма да ги бият с шишета по главите, че няма да им викат маймуни и т.н. Това е грозно, обиждай мен, но играчите нищо не са ти направили - това са професионалисти, които си печелят хляба с това нещо. Няма играч, който иска да губи мач. Според мен", каза Гриша Ганчев пред клубния сайт на ЦСКА - София.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти