Курт Зума се призна за виновен за малтретиране на домашната си котка

Защитникът на Уест Хам Курт Зума се призна за виновен за малтретиране на домашната си котка. В началото на месец февруари в социалните мрежи се появи видео, на което французинът рита домашната си котка и я цели с различни предмети.

27-годишният френски национал се яви днес на изслушване в магистратския съд, обвинен в три престъпления по Закона за хуманно отношение към животните във връзка с кадрите на насилие, които бяха публикувани на 6 февруари. Зума се призна за виновен по две обвинения за причиняване на ненужни страдания на защитено животно.

На съда беше казано от прокурора Хейзъл Стивънс, че Курт Зума може да бъде чут да казва: "Кълна се, че ще го убия. Кълна се, че ще го убия". Той пристигна в съда с кола и беше придружен от няколко бодигардове, които разпънаха чадъри, за да образуват защитен щит около него, докато го въвеждаха в съда. По-малкият брат на Зума - Йоан, е заснел инцидента с котката. Той призна, че е помагал, подбудил, посъветвал или подтикнал брат си да извърши престъплението.

Кралското дружество за защита на животните взе двете домашни котки на Зума след инцидента. Уест Хам пък го глоби със заплатата му за две седмици (максималната възможна сума), когато инцидентът беше показан, но мениджърът Дейвид Мойс продължи да разчита на защитника, когато той беше здрав. Спортният концерн "Адидас" пък спря да работи със Зума и играчът не получи повиквателна за френския национален отбор за мачовете през март.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти