Димитър Костадинов: Искаме Левски да бъде зависим само от феновете и от тяхната енергия

Председателя на Управителния съвет на сдружението “Левски на левскарите” Димитър Костадинов говори на Могилката по повод 108-годишнината на Левски. Той разясни за целита на сдружението и обяви, че вече всеки желаещ може да стане член на “Левски на левскарите” в офиса до клубния магазин.

Левски отпразнува 108-ата си годишнина
Левски отпразнува 108-ата си годишнина

"Здравейте, левскари, за мен е огрмна чест и удоволствие да съм тук на това свято място. Изправям се пред вас с няколко думи от името на работната група инициатори, които подготвихме нашето общелевскарско сдружени “Левски на левскарите”. Искам да ги поканя тук, тези които присъстват, защото това дело и този път е доста дълъг. Ще се опитам да отбележа само най-важните неща.

Една от тях беше преди 8 години, когато ние бяхме в ядрото на организацията и провеждането на 100-годишнината на нашия клуб. След това участвахме в редица кампании, още 2015 спасявахме баскетболния Левски - проведохме кампания за спасяване на лиценза, която се наричаше “Левски е твой”. През 2016 година организирахме и проведохме честването на 100-годишнината на един от последните български герои, носил фланелката на Левски Димитър Списаревски. През 2017 отбелязахме 180 години от рождението на нашия патрон Васил Левски в Карлово. През 2020 се проведе кампанията за спасянваето на Левски - бяха набрани значителни и рекордни суми. А сега, от началото на на тази година, отново същите ние активни левскари застанахме редом с клуба и собственика и обявихме кампанията “Левски е вечен” на 9 февруари и до днес набрахме една значителна по размера си сума.

Тази сума не е влязла в клуба под формата на дарения, а е под формата на нещо по-важно - тя е плод на нашите взаимни усилия да бъдем левскари, да посещаваме мачовете, да купуваме виртуални билети, да купуваме фен-артикули и така доказахме, че ние левскарите можем, били сме и ще бъдем най-големия спонсор на клуба си.

На 4 май тази година на рождения ден на най-великия български футболист, на нашия стадион, който носи името на Гунди, учредихме “Левски на левскарите”. Това бе един формален акт и поради технически и законови причини нямаше как да поканем всички желаещи, но там присъстваха над 70 представители на различни фен клубове на Левски.

Днес официално стартира кампанията по набиране на членска маса. Офиса до клубния музей отваря врати в 15:00 часа и всеки левскар ще има възможност да дойде, да попълни молба и да заяви членството си в сдружението, като плати своя членски внос. Членският внос се заплаща и нашата молба е по банков път. Няма да събираме пари в кеш поради сериозни причини, а именно всичко да бъде прозрачно и с добра проследимост. Целта на сдружението е проста и ясна - искаме да направим Левски свободен, независим, печаливш клуб. Левски да бъде зависим само от феновете, от тяхната енергия. Сдружението няма цели да управлява пряко клуба, голяма цел на сдружението е да проведе честни, открити избори. Не се стремим и не искам да управляваме клуба. Нашата цел е да пазам идентичността на клуба, да пазим традициите и историята, да събираме една сума, която да влиза в бюджета на клуба”, заяви Костадинов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти