Джон МакГинес пред Sportal.bg: Ще се радвам да изравня победите на Джоуи Дънлоп

Джон МакГинес е една от най-големите легенди на ТТ състезанието на остров Ман. Британецът има общо 23 победи във всички класове на може би най-опасното състезателно трасе в света.

Пред него във вечната ранглиста е единствено покойният Джоуи Дънлоп, който има регистрирани 26 успеха. В ексклузивно интервю за Sportal.bg МакГинес заяви, че би се радвал ако успее да изравни рекорда на „своя идол“.

През 2022 година МакГинес се завръща към състезанията на остров Ман след тежка контузия, която той претърпя преди 5 години, когато дроселът на неговия мотор остана отворен и той падна. След падането си той счупи своя крак и един прешлен, но все пак успя да се завърне на мотора на 50-годишна възраст с пълната подкрепа на своето семейство.

Именно заради своята възраст МакГинес очаква тази или следващата година да бъде неговата последна в мотоциклетните състезания. След това той ще продължи да посещава остров Ман в качеството си на посланик или съветник, но не и като част от отбор.

Тазгодишното издание на ТТ-то на остров Ман, което се завръща след двугодишно отсъствие заради COVID-19, започва с тренировките тази събота. Те ще продължат една седмица, а след това ще има още седмица на състезания по трасето с дължина от 60.718 километра.

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти