Перес иска още разговори за заповедите от бокса

Серхио Перес иска “вътрешна дискусия” в Ред Бул за заповедите от бокса, заради които вчера той не успя да спечели Гран При на Испания, тъй като трябваше да пропусне напред съотборника си Макс Верстапен, който взе победата.

След финала шефът на тима Кристиан Хорнър обясни, че Перес и Верстапен са били с различни стратегии и след това потвърди, че е говорил с мексиканеца, който вече разбирал защо е трябвало да има заповеди от бокса.

Но както обикновено става в Ред Бул, Хорнър трудно налага мнението си ако не е подкрепен от съветника на тима доктор Хелмут Марко, както и когато няма потвърждение на такива трудни решения, което да дойде от собственика Дитрих Матешиц.

Какво каза Хорнър на Перес след финала
Какво каза Хорнър на Перес след финала

Ред Бул има интересна история с използването на заповеди от бокса при Себастиан Фетел и Марк Уебър, както и при Макс Верстапен и Дениъл Рикардо. Точно този тим е и автор на един от най-големите скандали в новата история на Формула 1, свързан със заповеди от бокса - “Мулти 21” от Гран При на Малайзия, когато Фетел не изпълни нарежданията от бокса и открадна победата на Уебър на “Сепанг”.

Хорнър: Беше правилно Перес да пропусне Верстапен
Хорнър: Беше правилно Перес да пропусне Верстапен

По радиото още докато беше на пистата Серхио каза, че това решение е “нечестно” и допълни, че го “приема, но ще трябва да говорят по-късно”. И едва ли е имал предвид бързата размяна на реплики с Хорнър между слизането му от колата и качването на подиума вчера.

Ред Бул с нова двойна победа, Леклер не финишира в Испания
Ред Бул с нова двойна победа, Леклер не финишира в Испания

“Мисля, че заслужавах да спечеля това състезание. Особено с оглед на това, което стана в началото, когато пропуснах Макс напред, като тогава мислех, че той ще ми върне позицията по-късно. Но след това от бокса ни размениха стратегиите - Макс мина на стратегията с три бокса, а аз на тази с два. И се оказа, че по-добрата е тази, с която караше Макс. Разбира се, че съм недоволен, но пък това е страхотен резултат за тима. Вече сме начело в класирането при конструкторите. Но това, което стана на пистата трябва да бъде обсъдено на вътрешна дискусия в отбора.”

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти