Леклер чака отговори от Ферари

Леклер чака отговори от Ферари

Шарл Леклер отпадна от Гран При на Испания докато беше начело на колоната в едно състезание, което се развиваше изцяло в негова полза. С това отпадане Шарл отстъпи първото място в класирането на световния шампион Макс Верстапен, който спечели в Барселона.

„Все още не знам какво точно стана, нямаше никакви предупреждения, че ще се появи технически проблем, просто нещо се повреди и колата напълно загуби мощност”, обясни Леклер.

Пилотът на Ферари обаче демонстрира философски подход към случилото се днес на пистата.

Ред Бул с нова двойна победа, Леклер не финишира в Испания
Ред Бул с нова двойна победа, Леклер не финишира в Испания

„В такива моменти предпочитам да вярвам, че нищо друго не можех да направя, трябва да гледам позитивно на ситуацията, а този уикенд постигнахме много – допълни Шарл. – Квалификационното ни темпо беше страхотно, състезателно темпо – също и най-важното – работата на шасито с гумите също беше отлично, а това беше слабата страна на Ферари в последните две състезания.”

Макс: Трудно начало, но хубав край
Макс: Трудно начало, но хубав край

Леклер се закани да продължи битката с Макс за върха на класирането.

Ръсел: Дадох всичко от себе си!
Ръсел: Дадох всичко от себе си!

„Това, което се случи този уикенд ми дава увереност за останалата част от сезона, но от друга страна днес имахме проблем и не можем да си позволим това да се случва твърде често в хода на сезона, така че трябва да открием проблема и да го решим. Още в Монако обаче ще се борим отново за победата.”

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички